Aktiviteter og tilbud til barn og ungdom på nett

På grunn av koronasmitten har vi forsøkt å samle gode tilbud og tips til barn og ungdom som man kan gjøre hjemmefra. NB! Oversikten oppdateres fortløpende.

Barn:

Bekkefaret bydelshus: 
Kjører quiz hver ukedag for barn og unge. Bli med du og! Trykk her for å komme til bydelshuset sin Facebook-side.

Nordnorsk vitensenter: 
De legger daglig ut små, enkle eksperiment på Facebook som unger og voksne kan gjøre sammen hjemme. Trykk her for å komme til deres Facebookside. 

Barnehagestund med Bjørnis og Rikard: Bjørnis og brannkonstabel Rikard prater om at det er mye som er litt rart og annerledes nå om dagen, tar en nærmere titt på en spesiell brannbil, og leser fra en av bøkene deres. Trykk her for å komme til Facebookarrangmentet.  

Salaby barnehage fra Gyldendal: 
Har åpent gratis så lenge barnehagene er stengt. Kjempeflott tilbud der barna kan lese bøker, høre musikk og andre kjekke ting. Trykk her for å komme til deres nettside. Trykk her for påskespesial i Salaby.

NRK Super:
Lærerik og morsom hjemmeskole. "Vikartimen" går direkte hver skoledag klokken 09:00. Trykk her for å komme til NRK Super TV.
Se her for mer innhold om skole: https://www.nrk.no/skole/ 

Lesestund: 

  • Sølvberget kommer til å strømme lesestunder via Facebook. Den første ble sendt 17. mars. Følg med på Facebook-siden deres for å få informasjon om neste lesestund. 
  • Litteraturhuset hadde første lesestund den 17. mars. Følg med på deres Facebook-side for få med dere neste.


Barneyoga og dans

  • Aktiv og glad:
    www.aktivogglad.no Bruk "aktiv" som innlogging til både brukernavn og passord.


Show, konsert, konkurranser, aktiviteter og friluft:

Barnas kulturverksted: Har flere direktesendinger på Facebooksiden deres for både små og større barn. Tilbudene kan dere finne på denne siden.

Lag ditt eget kule bokmerke: Lag ditt eget bokmerke på 10 minutter! Alt du trenger er papir, saks, linjal, fargeblyanter og limstift eller tape.
Om du trenger et par oppskrifter, finner du ved å trykke her.

Stavanger Aftenblad: Konkurranse hvor du kan bruke kreativiteten din og vinne 10.000 kr. Trykk her for å komme inn på linken. (Frist mandag 6. april)

Barnas.com: bøker, spill, aktivitetsark m.m. Trykk her for å komme inn på linken.

Orienteringsløp-/ tur rundt Vannassen: Trykk her for å komme inn på linken.

Hvert skritt teller i Sørmarkå: Trykk her for å komme inn på linken. 

Pippis kunstskole: Trykk her for å komme til Facebook-siden.


Ungdom:

Gratis bøker: Strawberry Publishing tilbyr gratis bøker til ungdom fra forfattere som Thomas Enger, Katrine Engberg og Tom Egeland. Så, hvis du har en eller flere ungdommer i hus (eller bare trenger litt ekstra lesestoff selv) så kan du nå laste ned disse tre bøkene gratis på tanum.no, adlibris.no og ebok.no: http://bit.ly/lastnedgratis

Forfatterskolens skrivekonkurranse: Isolasjon: https://www.forfatterskolen.no/innlevering?fbclid=IwAR1kgAnzz5KlLVUjcbqgGzzQAtPdjzPR-uPiBvYcka6omMxEnHcmuQjlrJM

Minecraft Server: For alle som er interessert i Minecraft og som vil spille med andre  har Ryfylke kodeklubb satt opp en egen Server.  Trykk her for å komme til nettsidene.

2020 © Hillevåg frivilligsentral